автор  Д. Цеков

Изгубен iPhone или iPad

Собствениците на iPhone 4S или iPad вече може да са спокойни благодарение на компанията Logitec, която пусна на пазара много полезен аксесоар за най-разсеяните от тях. Подобното на ключодържател устройство, наречено Burutag, помага да се избегне дългото търсене на загубени мобилни телефони или таблети оставени някъде в къщата.

Устройството на Logitech работи с натискането на специален бутон като се свързва с търсения обект, карайки го да вибрира или да издава звук. Джаджата се свързва с Apple-ските GSM телефони посредством Bluetooth 4.0 интерфейс, който има обхват от 10 метра. Burutag позволява на всеки собственик на iPhone да избере режим, при който да се издава звук, когато мобилния телефон и ключодържателя започнат да се отдалечават един от друг.

Процесът на търсене може да бъде, както от Burutag към iPhone, така и от iPhone към Burutag помагайки ви да  намерите закачените на него ключове.

Ако имате лаптоп с Windows 7 и Bluetooth 4.0 модул, то също ще може да сдвоите мобилното устройство и лаптопа, като след напускане на обхвата от 10 метра, компютърът ви автоматично ще се заключва.

Burutag консумира много малко енергия благодарение на Bluetooth 4.0 и само с една батерия от типа CR2023 то може да работи в продължение на 2 години. Недостатък е че ако имате по-стар мобилен телефон iPhone или iPad няма да може да го използвате.

Моделът ще се предлага в бял, черeн и червен цвят. Цената му ще бъде около 43 долара, като се очаква да се появи на Японския пазар в средата на април.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net