автор 

Спад за BlackBerry при умните GSM телефони


Акциите на RIM, известни със свойте мобилни телефони BlackBerry продължават да падат, като само преди дни цената им се срина с цели 7% след като инвеститорите не одобриха плановете на корпорацията да извършат големи съкращения на персонала. Допълнителна причина за гласуваното недоверие са и очакваните данни за оперативни загуби в следствие на лошите продажби на GSM телефони.

Вчера от корпорацията обявиха, че са се спрели на две външни фирми, които да им окажат помощ с консултантски услуги при решаването на трудностите им в бизнеса с мобилни телефони и лошите финансови резултати.

Много специалисти, някои от тях с акции в RIM, смятат че корпорацията може да реши да раздели оперативните звена, които са начело на продажбите на мобилни телефони BlackBerry и таблетите PlayBook от тези, които обслужват мрежовите комуникации и отговарят за интелектуална собственост на фирмата.

Друга опция пред корпорацията ще е насочването основно към бизнеса и правителственият сектор и по-малко върху GSM телефоните за обикновения потребител, където RIM трябва да се състезава с чудовища като Samsung и Apple.

Според редица американски сайтове Google и Facebook следят от близо случващото се в Онтарио и в близко бъдеще е възможно една от двете корпорации да предприеме нещо по въпроса.

И докато някой от най-старите играчи на борсата за GSM телефони, като Nokia и BlackBerry изглежда, че ще напуснат игралното поле, други като Intel и Lenovo тепърва навлизат. Двете компании започват съвместна продажба на LePhone K800 - първата серия  Андроид телефони от Lenovo, базирани на процесор от Intel, който беше показан по време на изложението CES 2012 по рано през годината.

Първоначално новият Андроид телефон ще бъде продаван само в Китай за 524 долара, но по късно ще се появи и в други страни.

LePhone K800 има процесор Intel Atom с 1,6 GHz тактова честота и технологията Intel Hyper Threading за максимална производителност с множество . Към това се добавя и Intel XMM 6260 благодарение, на която устройството поддържа мрежи HSPA+ при скорост от 21 Mbit/s..

LePhone K800 има IPS-екран с големина от 4,5 инча и 1280x720 резолюция, както и  графичен процесор с 400 MHz тактова честота. Устройството притежава 8-мегапикселова задна камера, можеща да прави запис на видео във HD формат и предна камера с резолюция 1,3 мегапиксела за видео разговори. Обемът на рамта е 1 GB, а памета за филми, музика и е 16 GB. Мобилния телефон работи с Андроид 2.3.7, но се очаква и обновление до Андроид 4.0.

PlayBook
 

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net