автор 

Samsung няма да купува Nokia

Samsung, най-големият производител на мобилни телефони в света, опроверга появилите се слухове, че иска да придобие Nokia, като ги нарече „лъжи“ и „абсолютна измислица.“ Тази информация, появила се преди седмица, покачи акциите на Nokia с 6%. Въпреки това, след опровержението от страна на Samsung, че слуховете са далеч от истината, акциите на финландската компания за Мобилни телефони паднаха само с 2%.

Въпреки излизането на блестящи мобилни телефони като Lumia 900 и 710, задвижвани от Windows Phone 7, Nokia все още се бори за завръщането си като производител номер едно на GSM телефони. Мобилните телефони на Nokia бяха приети без ентусиазъм, макар че едва ли това е поради техническите им характеристики. По-скоро Windows Phonе като операционната система все още прави усилия да се наложи на пазара.

За Microsoft също се появи информация, че има намерение да придобие Nokia, но корпорацията е променила намерението си след подробно запознаване с бюджета на Nokia. Няма голям смисъл за Samsung да иска да придобие Nokia, но патентите на финландците са доста апетитни за Samsung.

От технологичният гигант са предвидили близо 2 милиарда долара за създаването на мощна фабрика. В нея ще се създават 20nm и 14nm Exynos процесори.

Производството ще стартира в началото на другата година. За сега най-новите  процесори Exynos, работещи с четири ядра, се изработват по 32nm технология. Тези чипове стоят под капака на Samsung Galaxy S III.

Новата фабрика е твърде нужна на Samsung, защото без нея корпорацията едва ли ще изпълни всички поръчки от своите клиенти. Необходимостта от надеждни мобилни процесори се покачва от ден на ден и е необходимо мислене в перспектива, за да се предотврати недостиг на пазара.

Според анализаторската фирма Gartner, търсенето на мобилни процесори ще нарастне с 20% до 2016 година и ще достигне оборот от 59.4 милиарда долара на година.

Чиповете от бъдещата фабрика на Samsung ще изразходват по-малко ел. енергия от настоящата серия Exynos процесори и това ще им осигури огромно предимство.

Конкуренцията в лицето на Qualcomm подготвя от своя страна четириядрен процесор 28nm S4 Krait, който се предвижда да бъде пуснат на пазара до декември месец. Корпорацията все още не е оповестила намеренията си за 2013 година и е няма да се учудим ако тогава ни изненадат с още по-мощни процесори.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net