автор 

HTC EVO с програма за Андроид - FullHDMI

icehoneygootvДобра новина за притежателите на мобилен телефон HTC EVO, които искат да свържат своя мобилен телефон към екрана на телевизора си. FullHDMI позволява на HTC EVO 4G да пусне изображение от вашия мобилен телефон директно на телевизора ви, като това вече е възможно и за не рутнати HTC EVO мобилни телефони.

За тези, които не са запознати с термина,  рутването на вашия Андроид телефон включва добавянето на малка Линукс наречена “su”. Името и е съкращение от супер потребител (SuperUser) и позволява на програми за Андроид и команди да се стартират с повишени права. Всичко, което пуска програмни кодове, независимо дали са или потребителя, има ниво на правата за достъп до операционната система.

Рутването може да бъде използвано за неща като безжично свързване с лаптоп или iPod с вашия мобилен телефон. Това ви носи доста свобода, но е и потенциално опасно, защото може да развали вашия мобилен телефон и да наруши гаранцията му. Като правило рутнатите също носят риск, затова е толкова добре, че FullHDMI вече е достъпна и за не рутнати HTC EVO мобилни телефони.

Може да видите как програмата за Android в клипа отдолу изобразява нечий HTC EVO мобилен телефон върху телевизор. Както може да се види резолюцията не е перфектна, но е достатъчно добра за редица задачи. Потребителския интерфейс на приложението все още не е съвършен, но ако имате HTC EVO задължително опитайте тази .

виж на цял екран

 

FullHDMI може да свалите от Андроид Маркет.

 

Добри новини се очертават и за тези, които очакват Google TV. Докато Ерик Шмид от Google наскоро укроти разработчиците с новината, че новата версия на Андроид Ice Cream ще комбинира елементи от версията за мобилен телефон Gingerbread, както и от версията за таблети Honeycomb, нови сведения сочат, че Ice Cream ще работи и с Google TV. Според статия в GTVSource потвърдена и от Phandroid, не само, че Ice Cream обединява Gingerbread и Honeycomb, но също така слива и Google TV с Андроид Open Source Project.

 

Фактът, че Google TV ще се слее с множеството е голяма новина за разработчиците и със сигурност ще намали обвиненията за фрагментация. В допълнение с постоянно растящия брои в Android Маркет, Google TV набира още по-голяма инерция. За тези, които не са запознати Google TV е софтуерна платформа разработвана съвместно от Google, Sony, Logitech и Intel, като целта й е да достави интерактивно съдържание за всеки свързан телевизор с помощта на интернет връзка.

 

Заинтересуваните от Google TV могат да видят официалния сайт на Google по темата или да погледнат GTV форумите.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net