автор 

Кратки Андроид новини

Acer обявиха, че изпълнителния директор на компанията Джанфранко Ланци е напуснал компанията след разногласия с борда на директорите относно стратегията им за мобилните телефони и таблети. Базирайки се на коментари в изявлението Ланци е искал да се насочи към мобилните платформи, най-вероятно Андроид телефони и Андроид Таблети, с главата напред, докато от Acer искат да са по консервативни. Двете страни не са успели да стигнат до консенсус и са решили да се разделят. Тази новина поставя под съмнение успеха на бъдещите Android таблети Acer 100 и Acer 500.


1115_mz_41techandroidОт Блумбърг съобщиха, че Google налагат на компаниите разработващи Андроид телефони анти-Андроид фрагментационни клаузи, както и да се откажат от тежкото модифициране на операционната система на предлаганите Бизнес Уийк от Google винаги са заключвали ранните версии на Android. Qualcomm и HTC трябваше да играят по правилата на Google за Nexus One, а NVIDIA и Motorola последваха лидера за да могат да са първи на пазара с Motorola Xoom. Компаниите с ранен достъп до последните версии на Android трябва да се откажат от желанието си да променят много софтуера за да изпреварят другите компании. Въпреки, че това може да разгневява по-малките компании, това не значи, че от Google са променили плановете си за Android изоснови.


cornerstone2-235x229Много се е изговорило за това дали iPhone или Android имат по-истински мултитаскинг. Според някои хора Android е по-близо, защото приложенията могат да обменят информация едно с друго, но всъщност нито една от двете не поддържа "истински" мултитаскинг. От Cornerstone смятат да променят това, като софтуера им ще е съвместим с всички Gingerbread Андроид телефони, както и с всички Honeycomb Android таблети. Нито един таблет или мобилен телефон не работят в истински мултитаскинг, защото всички или програми за iPhone работят на пълен екран. И тук се намесват Cornerstone, като основната им идея е да сложат слой над Андроид с опциите на основния панел и няколко “Cornerstone” панела, като всеки от тях работи с отделни . В клипа от долу може да видите как системата от панели работи едновременно с три приложения на екрана. Компанията зад Cornerstone, Onskreen очаква продукта им да е на пазара през второто тримесичие тази година.

виж на цял екран


in-app-purchase-235x147Андроид Маркет получи възможност за заплащане вътре в самите . От Google обявиха преди няколко месеца намеренията си да позволят поръчките на обновления вътре от приложенията и след това потвърдиха, че ще е достъпно от тази седмица. Опцията вече е достъпна за разработчици и няколко вече я предлагат. Сега вече потребителите могат да си поръчат нов арсенал от оръжия или екипировка в Gun Bros, нови песни в Tap Tap Revenge и нови комикси в Comics.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net