автор  Я. Христов

iPhone новини: Absinthe 2.0 - Jailbreak за iOS 5.1.X

iPhone потребителите могат да си отдъхнат, след като дългоочакваният ден за тях дойде. Преди няколко часа, излезе UnTethered Jailbreak за iOS 5.1.1 устроства и iPhone телефони. Името на софтуера е Absinthe 2.0 и поддържа както процесорите A4, така и A5.

На практика Absinthe 2.0 ще може да джейлбрекне потребителските устроства като iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch, iPad 1, iPad 2 и iPad 3 с версии на iOS 5.1.1, 5.1.2 и 5.1.3.

В момента AppleTV 3 и iPad 2 (32nm) са единствените две неща, които не можете да Jailbreak-нете с Absinthe 2.0.


Android новини: Sony махнаха Xperia Play от списъка за Андроид 4.0 ICS

От Sony без много шум отстраниха Android телефона Sony Ericsson Xperia Play от списъка с мобилни телефони, които ще получат ъпдейт на операционната си система до Android 4.0 ICS. Обяснението на Sony, което са отговорили на въпроса защо са взели такова решение е, че не са останали доволни от постигнатите резултати от телефона по време на интензивните външни и вътрешни тестове, в които са участвали партньорите им и гейм разработчици.

Списъка с мобилни телефони , които ще получат ъпдейт до Android 4.0 ICS е този:

  • Xperia Arc и Xperia Arc S
  • Xperia mini и Xperia mini pro
  • Xperia neo и Xperia neo v
  • Xperia Pro
  • Xperia Active
  • Xperia ray
  • Xperia Live with Walkman

 

Достъп до root shell на мобилен телефон ZTE Score M

В мобилен телефон ZTE Score M, който се предлага с мобилната операционна система на Google Android 2.3.4, е открито приложението, което изпълнява и скрита функция, а именно /system/bin/sync_agent. Тайната функция, предоставя shell достъп с права на root потребител. За да получите достъп до root shell на Андроид телефона, трябва да стартирате програмата след това да укажете специален аргумент парола - sync_agent ztex2323451. Паролата е открита чрез лесен анализ и се съхранява в самото приложение.

Интересното в случая е, че проблемът се появява само в ZTE Андроид мобилни телефони доставени за продажба в Щатите. Според китайския телеком ZTE, който е вторият най-голям китайски производител на мобилни телефони , проблемът е заради неумишлен технически дефект. Самата програма се използва за root достъп при инсталиране на ъпдейти. От компанията подготвят нов ъпдейт, който да отстрани проблема със сигурността. Новото обновление ще бъде разпространено до 31 май.

 

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net