nokia voip s60 nokia voip s60

Важни VoIP SIP настройки за Nokia

Въпреки че телефоните на Nokia имат възможност да използват 3G мрежата за провеждане на евтини разговори и предлагат специална VoIP кодировка (g729) за по-качествени разговори, тези параметри не са активни по подразбиране.

 

Инструкциите по-долу разясняват как да конфигурирате на телефона си някои от по-важните VoIP параметри:

 

 • Проверете дали мобилния Ви доставчик предлага достъп до 3G мрежата. Би трябвало да виждате знак 3G на телефона си.

 

При други типове на мрежата за данни (като EDGE итн) ще може да използвате VoIP услугите на PlanetPhone само през WiFi мрежи.


 

 • Инсталирайте конфигуратора на телефона си. След инсталацията отидете в менюто Applications и изберете програма SIP VoIP Settings.

   

 • Изберете Voip services/PlanetPhone.net(или името на създадения от Вас по-рано Интернет профил)

   

 • Влезте в подменю codecs settings, за по-добро качество на разговорите изтрийте всички VoIP кодировки освен кодировка G729

   

 • За активиране на VoIP през 3G изберете меню Profile Settings и след това активирайте Allow VoIP over WCDMA - сменете параметъра на "ON"

Вече може да изключите конфигурационната програма, след нова регистрация на Nokia телефона Ви ще можете да използвате VoIP както през WiFi, така и през 3G.

При проблеми, въпроси или ако просто искате да тествате качеството, позвънете ни на телефона за техническа поддръжка (02) 411 22 33 (мобилен 0898 41 27 73).

Успех!

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net