автор  С. Димитров

Кратки IT новини: офис и iPhone, нов iPod, Windows 8 RC

Microsoft смята да представи пълен пакет от офис и iOS по някое време тази година. Програмите се очаква да бъдат достъпни през ноември и да работят освен с Андроид телефони и с iOS, което означава, че можем да видим програми за iPhone, както и за iPad в допълнение към iPod.

Според слуховете от Microsoft работят от известно време над офис пакет за iPad. По-рано тази година The Daily коментираха тези сведения и дори допълниха по-късно историята със снимка на пакета работещо под iPad.


Apple подготвя нов iPod

Apple не са пускали скоро нов iPod touch, но според слухове от MacRumours, скоро ще видим техни нови версии, което може да се очаква така или иначе, защото е време и за нова версия мобилни телефони iPhone.

Снимка на предния панел на iPod, беше показана от сайта, според която новия модел ще бъде с по-голям дисплей с диагонал 4.1 инча. Достоверността на информацията разбира се не може да бъде потвърдена, но iPod touch е идентичен с iPhone като характеристики и ако новите GSM телефони втора употреба на Apple са с по-големи екрани би трябвало плеърът също да е с такъв.

Както ви информирахме, очаква се новите мобилни телефони на ябълката да са с 3,95 инчови дисплеи, а дори Wall Street Journal смята, че iPhone ще бъде с дисплей над 4 инча, но тепърва ще разберем къде е истината.

 

Предстои излизането на Windows 8 RC на 1 юни

Очакванията са, на 1 юни Microsoft да пусне официалното Release Preview на Windows 8. За момента слуховете твърдят, че Windows 8 RC ще е на пазара от 1 юни. Въпреки че следват слух след слух, то едно е сигурно, официалното пускане на Windows 8 съвсем скоро предстои.


Сред появилите се статус ъпдейт в социалната мрежа Twitter има такива, че първата операционна система с инсталиран Adobe Flash ще е именно Windows 8. Като че ли Microsoft малко закъсняха, защото Flash е съществува от времето на Windows 98, което ще бъде интересно отклонение от предишните практики на Microsoft.


Факт е, че в наши дни за някои типове съдържание HTML5 бързо измества Flash. Интересното в случая е, че Apple преди няколко години инсталираха Flash на Mac OS, за добро или лошо.


Компанията обаче спря интегрирането, може би отчасти поради презрението, което Стив Джобс проявяваше към Flash или заради опасенията относно възможните пробиви в сигурността на системата. Дали предварително инсталирания Adobe Flash ще повлияе на сигурността на Windows 8, предстои да разберем?

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net