автор  Я. Христов

Кратки готини IT новини

Много преди Google да представи платформата Андроид, заедно с магазина си за програми Google Play, iTunes на Apple, беше единственото място, от където потребителите можеха да плащат за яка музика. От тогава iTunes се развива все по-бързо и по-бързо, потребителите могат да закупят всичко от музика до програми за iOS, които стават по търсени с всеки изминал месец.

Apple твърдят че iTunes генерира около 1.9 милиарда долара приход и това само за второто четиримесечие на 2012 година. А освен това се оказа, че наскоро програмите за iPhone в iTunes са достигнали 600 000 броя.

От информацията става ясно, че Apple са добавили само за месец 50 000 нови програми за iPhone. По последни данни, Apple са изплатили 4 милиарда долара на разработчиците, от както iTunes предлага и програми за iPhone.

Постоянно нарастващият брой потребители показва ясно, че Apple все още остава една от най-добрите възможности за разработчиците на програми за iPhone, въпреки бързият растеж на GSM телефони втора ръка с Андроид.

Google Knowledge Graph

Google анонсира ново подобрение на своята търсеща машина. Новият механизъм е наречен Knowledge Graph, а с негова помощ ще можем да установяваме взаимовръзка между събития, обекти, факти, хора и всякакви ключови фактори, които вземат отношение в търсената информация. Google казват, че Knowledge Graph се отличава съществено от сегашният начин на търсене по ключова дума.

При стандартният начин, след въвеждане на дадена дума например "Пирамиди в Египет", като резултат получаваме препратки към уеб страници, при които се споменава търсената от нас дума. Благодарение на новият механизъм,ще се взима и вероятността потребителя да не се интересува само от Пирамидите в Египет, а например от казино със същото име в Вегас, най близката дискотека със същото име и т.н.

Facebook купи и Lightbox

Очевидно покупката на Instagram не е достатъчна за Facebook, като сега се оказа, че компанията е придобила и компанията за споделяне на снимки и картинки Lightbox.

В резултат на това, вече няма да може да се регистрирате в Lightbox.com, а регистрираните до сега потребители имат срок до 15 юни да изтеглят съдържанието си от сайта.

Оказа се, че Facebook са купили само разработчиците на Lightbox, като през идните дни се очаква изходният код на Lightbox.com да бъде отворен, което най вероятно означава, че много скоро ще се появят и други сайтове предлагащи подобна функционалност като Lightbox.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net