автор  Д. Цеков

Кратки IT новини: Патентната война между производителите на мобилни телефони

Доставките на новите модели Android телефони на HTC One X LTE и Evo 4G LTE са били спряни навреме от Apple преди да бъдат внесени в Щатите, като в интернет пространството, че мобилните телефони са били върнати обратно в складовете на митниците.

Заради нарушаване на патент на Apple, мобилните телефони на HTC са първите устройства, на които се налага забрана на вноса в митниците в САЩ.

Доставката на мобилни телефони е била блокирана, информация която е потвърдена от достоверни источници, твърдят от The Verge. Интернет сайтът подчертава още в информацията си, че моделът HTC One X вече не е наличен в онлайн магазина на телекомуникационната компания AT&T, както и в повечето магазини на телекома.

HTC нарушава патент на Apple, това заяви щатската Комисия по международна търговия (ITC) в края на миналата година и издаде съдебна забрана срещу вноса на нарушаващите този патент мобилни телефони и други продукти на HTC. За да не пропусне възможните ползи от продажби на Андроид телефони, HTC казаха, че ще премахнат от своите телефони въпросната технология, която позволява на потребителите да наберат номер, директно като кликнат върху телефонния номер съдържащ се в електронно писмо или друго приложение.

 

 

Microsoft спечели дело срещу Motorola

Компанията Microsoft заведе срещу Motorola, заради нарушени патенти в нейните Андроид телефони, като Международната търговска комисия (ITC) в Щатите отсъди делото в полза на Microsoft. По този начин ITC забрани вноса в САЩ на всички Android мобилни телефони и други продукти с Android на Motorola Mobility, които нарушават въпросният патент на Microsoft.

Патента се отнася за функция на технологията ActiveSyn, която е свързана със създаването и изпращането от мобилния телефон на покани за срещи.

Решението най-вероятно ще влезе в сила до 2 месеца, след като бъде преразгледано отново. Изгледа че Motorola ще се наложи да премахне въпросната функция,като ще се наложи и промяна на софтуера на продуктите. Motorola Mobility е един от малкото производители на Андроид телефони, които не плащат лицензни такси на Microsoft, но с течение на времето това може да се промени.

 

 

RIM с патент за по-бърза и точна клавиатура

Компанията RIM са подали заявление за издаване на патент още през 2009 година, което най-после е получил. Патентът за който става въпрос, описва под ъгъл разположението на клавишите на клавиатурата, за разлика от правоъгълно разпределение, което е стандартно.

Разположението на клавишите на клавиатурата под ъгъл се използва в повечето RIM мобилни телефони - BlackBerry. Това осигурява на потребителите по-удобно, по-бързо и точно писане, като всеки от клавишите има малко по-голяма повърхност от предните клавиши на клавиатурите на BlackBerry телефоните. Чрез съвсем леко заглеждане на клавиатурата, веднага можем да видим образуваните от клавишите множество V-та.

Знаем, че мобилните устройства на компанията RIM имат едни от най-добрите клавиатури в мобилните телефони. Изглежда, че специалното разположение на клавишите е тайната на тези клавиатури.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net