автор  Я. Христов

Samsung ще забавят сивата версия на Galaxy S III

След като в Интернет изтече информация, че в някои държави желаещите да се сдобият със синята версия на GSM телефон Galaxy S III ще трябва да почакат неопределен период от време, от Samsung решиха да направят официално изявление по случая за да разсее спекулациите.

Според Samsung, през следващите 2-3 седмици  се очаква недостиг от тази версия на Android телефона, като от компанията изтъкват, че причината за това е необходимостта да се покрият високите стандарти за качество. Samsung твърдят, че синият вариант на мобилния телефон идва със специален hyper-glaze материал.

Тази причина донякъде потвърждава предишната информация, че компанията е имала производствени проблеми при изработването на задните панели на GSM телефона.

Microsoft и Nokia си навличат гнева на потребителите

След като Microsoft намали изискванията на  Windows Phone операционната система, за мобилни телефони с по-ниски технически спецификации, се оказа, че най-популярните програми за Windows Phone отказват да работят.

Пример за такъв GSM телефон е Nokia Lumia 610, който разполага  с процесор с тактова честота от 800MHz и скромните 256MB RAM. Доставките на мобилния телефон Lumia 610 вече стартираха в Европа и не липсват коментари, че все по голяма част от програмите са блокирани за работа на модела.

Миналата седмица Nokia разочарова много потребители като блокира употребата на Skype от Lumia 610, но сега се оказва, че други игри и програми като Angry Birds, PES 2012 и Tango отказват инсталация. В Marketplace, потребителят получава съобщение, че програмата или играта „изисква GSM телефон с повече RAM, отколкото има Lumia 610”.

От Microsoft коментираха случая, като споделиха, че само 5% от игрите и програмите не са в състояние да работят на мобилен телефон Lumia 610. Лошата новина е, че до момента всички програми отказали инсталиране са висококачествени.

Изглежда Microsoft е на път да си навлече гнева на доста потребители, ако разработчиците на програми и игри, не направят така, те да заработят на GSM телефони втора употреба с по малко RAM, това ще бъде голям удар за мобилната платформа на Microsoft и мобилните телефони Nokia.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net