автор 

Всеки мобилен телефон чрез Linux дистрибуцията Ubuntu ще се превръща в преносим компютър

Първите умни мобилни телефони , работещи под Ubuntu - една от най-титулуваните дистрибуции на операционната система с отворен код Linux, според бизнес изданието The Wall Street Journal, ще се появат още през Октомври тази година. Новината за Ubuntu смартфоните идва лично от южноафриканския бизнесмен Марк Шатълуърт - човекът зад проекта “Ubuntu” и основател на софтуерният гигант Canonical.

 

Новият времеви интервал е по-амбициозен от поставения от шефът на Canonical миналия месец при официалното представяне на проекта Ubuntu за смарфони. Тогава Шатълуърт обяви, че потребителите могат да очакват новите мобилни телефони през последните три месеца на тази година или в началото на 2014 г.

 

Промяна в евентуалните срокове бе свързана и при даденото на 2 януари обещание от Canonical, че до броени дни или до максимум седмица, две ще бъде пусната Ubuntu мобилна версия, която ще може да бъде подкарана от притежателите на смартфоните Galaxy Nexus. Впоследствие времевия пояс бе променен до края на месец Февруари. Подобен умен ход на компанията ще бъде от помощ на разработчиците да направят приложения за новата мобилна операционна система с отворен код Ubuntu.

 

Сред основните предимства, които мобилната операционна система Ubuntu притежава пред преките си конкуренти на пазара - Google Android, Blackberry и Windows Phone на Microsoft, са че по същество версията на мобилната операционната система няма да се различава от нищо от версията за персонални и преносими компютри. Така мобилнтата ОС Ubuntu ще превръща смартфон телефона в пълноценен компютър, още повече при положение, че към него се свържат монитор, мишка и клавиатура.

 

Отделен бонус към потребителите е, че от Canonical планират да пробият на пазара за мобилни операционни системи, като им позволят да използват Windows приложения и програми през своя Ubuntu мобилен телефон/мобилен компютър, коментират от компанията.

Canonical представя Ubuntu мобилен телефон Galaxy Nexus

 

виж на цял екран

 

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net