автор  Я. Христов

Очаквайте официални подробности за Windows Phone 8 на 20 юни

Microsoft отвори регистрациите за специално събитие за разработчици на софтуер, което ще бъде проведено на 20 юни в Сан Франциско, като на него се очаква да се говори за бъдещето на мобилната операционна система за GSM телефони втора употреба Windows Phone.

Тази информация потвърждава по раните слухове, че от Microsoft се готвят да разкрият подробности за следващата версия на Windows Phone, която се очаква по късно тази година. Местата за събитието за ограничени, но за радост ще бъде достъпно и online на адрес: http://aka.ms/wpsummit

За момента от компанията не разкриват никаква информация за събитието, но според слуховете ще се обърне основно внимание на Windows Phone 8 Apollo. Припомняме, че по-рано тази година изтече вътрешна информация, според която новата версия Windows Phone, ще може да работи с мнoгoядрени процесори, нови резолюции, така желаната опция за microSD, поддръжка на NFC, по-добра работа със Skype и други.

За момента не е ясно, дали сегашните GSM телефони с Windows Phone 7.5 ще имат възможност да бъдат обновени до Windows Phone 8, но за съжаление според различни слухове, подобна възможност няма да има. Microsoft се канят да обединят мобилната и компютърната операционна система,  какъв ще бъде резултата, скоро ще разберем.

Acer представи интересни Windows 8 таблети

По-време на тазгодишното изложение Compute в Тайван, Acer представи интересна серия от таблети с Windows 8.

Компанията анонсира интересни таблети Iconia W700 и Iconia W510, те ще работят с Windows 8 като ще имат възможност да работят с допълнителна клавиатура за по удобна работа. таблета Iconia W700 има 11.6 инча дисплей с резолюция 1920x1080 пиксела, 3 USB порта, батерията на таблета според Acer ще издържа до 8 часа автономна работа.

Други интересни характеристики включват: HDMI, Thunderbold порт, 5MP основна камера и 2MP предна камера за видео разговори. Според наличната информация, таблета ще се предлага на цена от 799$ до 999$.

Таблета Iconia W510 разполага с 10.1 инча дисплей, мобилна клавиатура, допълнителна батерия, която осигурява 18 часа автономна работа. Освен, че клавиатурата може да се разкача, тя може и да се върти на 285 градуса вършейки работа на поставка.

За съжаление, не бяха разкрити други технически характеристики, както и кога ще бъде наличен на пазара, но според спекулациите, ще можем да го очакваме с официалната премиера на Windows 8 през есента.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net