автор 

 

Петте най-добри приложения за мобилни IM съобщения

Сигурно всеки се е замислял как може да си спести разходите си от изпращането на кратки текстови съобщения SMS-и.

Например може да спестите не малки суми всеки месец с плановете на мобилните оператори за неограничено изпращане на текстови съобщения.

По-добрия вариант според нас обаче е да използвате мобилен телефон с постоянен Wi-Fi или 3G достъп до ИНТЕРНЕТ и програма за IM - Instant Messaging приложение. Тъй като за текстови IM съобщения се харчи минимален ИНТЕРНЕТ трафик, разхода ви за ИНТЕРНЕТ ще е пренебрежимо малък в сравнение разходите плащани за SMS съобщения.

Предлагаме ви нашия поглед към петте най-популярни IM мобилни приложения за мигновени съобщения.

Meebo (програма за Android / BlackBerry / iOS(iPhone, iPad) / Web-Based, безплатна програма)

500x_2010-11-21_094302_copy

Всички версии на Meebo са безплатни, независимо от мобилния телефон, на който го използвате.

Meebo поддържа почти всички популярни IM платформи като: ICQ, Jabber, Google Talk, Yahoo, AIM, Windows Live Messenger, Facebook и MySpace.

 Единствения сериозен недостатък на програмата е липсата на поддръжка на текстови съобщения в Skype.

При получаване на мигновено съобщение получавате уведомление чрез  звуков сигнал, вибрация или присвеване на дисплея - доста повече начини в сравнение с SMS текстовите съобщения.

Въпреки, че вградените функции леко се различават при различните мобилни устройства, наистина убиец функцията на Meebo е cross-platform синхронизацията.

Всеки потребител има достъп до пълната си история на разговорите си, така че чат сесия от мобилния телефон Android може да продължи на мобилен телефон iPhone и след това на компютъра на вашия домашен работен плот - навсякъде имате достъп до пулната история на разговорите ви.

Meebo също така дава възможност за интегриране на тази комуникация във вашите уеб сайтове или блогове.

 

imo.im (програма за Andoid, iOS, Web-Based, безплатна програма)

 

  imoim_200Не пропускайте важните съобщения независимо където и да сте на път за офиса, в офиса или в къщи. Изключително леката и в същото време изключително мощната IM програма imo.im работи във фонов режим с минимално използване на процесора и съответно батерията на телефона ви. Ако използвате мобилен телефон с къс живот на батерията (като моя HTC Desire) определно ще оцените това сериозно предимство на програмата.
  Приложението е бързо, ефективно и лесно за използване. Избягвате разходите, неизменно свързани с SMS текстовите съобщения и изпращате вместо това безплатни  мигновени съобщения  през ИНТЕРНЕТ.

  imo.im е уеб-базирана мулти-мрежа за мигновени съобщения. Тя свързва потребителите на Android, iPhone или всеки обикновен компютър с клиентите на почти всички IM мрежи: AIM, Facebook, Google Talk, ICQ, Jabber, MSN, MySpace, Skype и Yahoo.

  Екипа на PlanetPhone оценява програмата imo.im като едно от най-добрите и любими за използване. Подробна информация за imo.im приложението може да намерите  в статия: imo.im най-леката IM програма за Android и Iphone

 

IM+ (програма за Android / BlackBerry / iOS / Windows mobile / Symbian / Web-Based, платена програма)

  im+Може да използвате IM+ за връзка с клинти на MSN, Yahoo!, Google Talk, AIM, Jabber, ICQ, Facebook, MySpace, Skype и Twitter Програмата работи на всички популярни мобилни платформи като Android, iPhone, Nokia и Windows Mobile.
  IM+ е има най-широк набор на уникални функции, които няма да намерите във всеки друг клиент за текстови разговори. Плюс е и това, че няма цена на съобщенията, можете да изпращате снимки, видео, гласови съобщения и мигновени съобщения и да ги запазвате като SMS или MMS.

Можете да видите отворени диалогови прозорци и непрочетени съобщения в един прозорец. Има рзбира се аватари и пълна поддръжка на емотикони. Smile

Приложението е платено и можете да го използвате на следните мобилни платформи: iPhone, iPod Touch, iPad, BlackBerry, Windows Mobile, Symbian S60, Symbian^3, Android, Java, Palm webOS, Web.

 

 

BlackBerry Messanger (безплатна програма, работи само на BlackBerry телефони)


500x_2010-11-21_094303_copy_01  BlackBerry Messanger (BBM) с интерес влиза в тази класация поради затворения си характер. За разлика от другите мобилни приложения събрали се тук, BBM не ви позволява да изпращате съобщения до безброй IM мрежи. BBM изпраща съобщения само до други устройства BlackBerry използващи разбира се BlackBerry Messenger ... Kiss

Можете да изпращате съобщения с неограничена дължина, да получи потвърждение за доставяне на съобщение и споделяне на медия, като снимки и видео с няколко контакта едновременно.

  Лесно можете да създавате групи от контакти, на които да изпращате съобщения едновременно, като например група си за сноуборд или друга група за проект по време на работа.

Въпреки, че BBM работи само на устройства BlackBerry, ще намерите изобилие от платени IM чат приложения за iOS и Android телефони приличащи на "like BlackBerry Messanger! " - безпорно свидетелство за популярността на опростения дизайн. Включихме програмата в нашата класация, защото определено е една  от най-масовите IM платформи сред BlackBerry потребителите. BBM е безплатно приложение.

 

Google Talk (програма за Android / BlackBerry / iOS / Web-Based, безплатна програма)

 

  500x_2010-11-21_105658С Google Talk за мобилни устройства е лесно да се комуникира с други потребители на Google Talk. Google Talk е достъпен за Android и телефони BlackBerry като самостоятелен клиент и за iOS устройства, оптимизирани чрез уеб сайт.

  В Android и BlackBerry версиите потребителските уведомления се отварят в няколко отделни чат прозореца.  

Google Talk не поддържа много различни IM мрежи като повечето от IM приложенията в класацията ни. Oперативната съвместимост и поддържката на XMPP протокола е част от цялостната мисия на Google Talk. Програмата предлага оптимизиран и ефективен интерфейс за бързи текстови и гласови съобщения. 

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net