автор 

Windows phone телефони откриват мини

Новите Windows Phone телефони на Nokia са с операционна система, която има огромни възможности, а с помощта на определени Windows phone програми се превръщат в устройство с много добри функции. Поляци направиха програма за Windows Phone, което превръща финландските мобилни телефони, работещи с нея в скенери за противопехотни мини.

Програмата SAPER функционира като засича магнитното поле, което стандартно се намира около смъртоносните мини. За да използвате тази функция към свойте GSM телефони втора употреба трябва да имате и магнитометър разбира се. Той не е комплексно устройство и като цяло се използва, като електронен компас. Той засича магнитните излъчвания в определена област и ги съпоставя с магнитния отпечатък на стандартни модели противопехотни мини. Това значи, че с минимални разходи, ще бъдат спасени хиляди хора от страните в третия свят.

В Африка има много минирани местности, които всеки ден убиват невинни деца, жени и мъже.

SAPER или Sensor Amplified Perception for Explosives Recognition е елементарна и лесна за използване Windows phone програма и разбира се няма как да измести професионалните минни детектори. Но ако в околността няма такива, приложението може да се бъде незаменима помощ за местните. Автори на изобретението са инжинери от Университета за военни технологии във Варшава.

SAPER ще се представи на състезанието Imagine Cup. Печелившите от него ще бъдат представени през юли.

Не всичко обаче е цъфнало и вързало при Nokia. Директора на маркетинговия им отдел в Южна Европа господин Матиас Фиорин ни информира, че финландската корпорация няма да пусне операционната система Symbian Carla на пазара.

Съобщението на директора на Nokia обявиха от фен сайт в Италия на финландския производител. Така, че макар информация да не е 100% потвърдена, тя е достатъчно сигурна. Според нея, Symbian Carla ще остане в историята с наименованието FP1 и това не е само промяна на името, а значи, че ще бъде не основно обновление на Symbian и очакваната поддръжка на екрани с HD-резолюция и двуядрени процесори няма да се състой. Така последното обновление за Symbian остава Belle.

Ако това се окаже вярно Symbian официално се превръща в мъртва и абсолютно остаряла операционна система. Трябва да сте големи оптимисти, за да очаквате каквото и да било от платформа без поддръжка на HD екрани, докато конкуренцията работи с все по-големи дисплеи и четириядрени процесори.

Въпреки това, преди да се стигне до някакви краини заключения, остава да чуем официалната позиция на Nokia.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net