автор 

10 причини защо Android е по-добър от iOS

Платформата на Apple безспорно е добра и върши работа на много хора, но не може да се мери с Андроид. Въпреки, че Apple присвои нотификационната система и wi-fi синхронизацията от Андроид, то между двете платформи има голяма дупка. Ето и 10 причини поради, които Android е по-добра от iOS.

Много устройства

При толкова много разнообразни Андроид телефона от разработчици като Samsung, HTC, Sony, Motorola, LG, Huawei, ZTE и други, всеки може да получи това което търси. Може да си вземете компактен телефон, телефон с физическа клавиатура, голям тъчскрийн или телефон с два екрана.

Дори изисквания като дву-симов телефон е опция за Андроид таблети. Сравнено с ограничените модели на iPhone и iPad,

Различни ценови класи

Голямото разнообразие от различни Android устройства с различен дизайн и спецификации се грижат за всеки бюджет. Почти всеки потребител може да си позволи Aндроид телефон, докато iPhone и iPad са изключително скъпи за мнозина.

Цената е ключовият фактор, който превърна Андроид в доминираща платформа. Разбира се може да намерите Андроид устройство от висок клас, което съответства и надминава iPhone и iPad, но ако искате бюджетен смартфон, то Андроид е единствения избор.

Персонализация

Една от силните страни на Android винаги е била възможността за пълна персонализация. Докато Apple иска да запази контрола върху софтуера, не позволявайки на потребителя да извършва промени, то Андроид дава възможността сами да изберете нивото на персонализация.

Простирайки се от елементарни неща като анимирани тапети, алтернативни клавиатурни подредби до инсталация на различни РОМ-ове. Критиците винаги ще кажат, че само закоравелите маниаци се интересуват от нивото на персонализация, но това не е истината. Много iOS потребители биха желали да имат живи тапети или достъп до програми като Swiftkey.

Живи тапети

Анимирания фон, който може и да взаимодейства с допира ви е невероятно потребителско изживяване. Живите тапети предлагат голямо разнообразие, плюс различни опции на персонализация, но най-вече са забавни. Освен това живите тапети, могат да предоставят полезна информация като информация за времето например.

Уиджети

Статичните редове от икони в iOS не могат да се мерят с Андроид уиджетите. Дори и Microsoft прозряха предимството да разработват живи плочки в Windows Phone. Уиджетите са все още едно от големите предимства на Андроид пред iOS. Или по просто казано, може да видите цялата информация, която желаете само като погледнете екрана, без да се налага да стартирате приложението.

Различни лаунчери

Ако искате да имате контрол над изгледа на вашия Aндроид телефон или таблет, най-вероятно вече сте изпробвали някой лаунчер. Изборът в Google Play е доста разнообразен, като може да промените почти всичко което пожелаете. Не съществува риск при използването на различни лаунчери, а с тях наистина може да отворите един нов свят от възможности.

Различен ROM

Имате възможността да смените вградения ROM, с който идва вашето устройство. С други думи, инсталирате нова операционна система, а много Андроид потребители го правят най-вече заради бавните обновления до последните версии на Андроид, пускани от производителите и операторите, но също така ако желаете по-добра производителност или да получите достъп до допълнителни опции и функции.

Това определено е екстремната точка в персонализацията на Андроид и трябва да го правите с повишено внимание, за да сте сигурни, че няма да се сблъскате с проблем. По просто казано, ако може да следвате дадени инструкции и вашето устройство се поддържа, ползите могат да бъдат огромни.

Интеграция с услугите и продуктите на Google

Андроид устройствата се интегрират безпроблемно с многото услуги на Google. Хората все по-често използват своите мобилни устройства за да са онлайн, а в Интернет Google е кралят. Google Docs, Gmail, Google Drive, Google Maps, Google Music, Google+, Google Chrome и много други, а Apple и iOS не успяват да ги настигнат. Apple Maps е добър пример за провала на iOS.

Google Now

Google Now също като Siri за iOS предлага перфектно гласово търсене, също така предлага елементи уникални само за Андроид. Когато технологиите движат нещата на пред увеличавайки удобството в нашия ежедневен живот, предсказуемата и изпреварваща природа на Google Now се стреми да изпълни вашите желания още преди да сте помислили за тях.

Повече безплатни програми и игри

Може да е нож с две остриета, но не може да избягате от факта, че има повече безплатни програми и игри за Андроид, отколкото за iOS. Понякога скъпи игри в App Store, са напълно безплатни в Google Play. Изглежда модела на безплатни рекламно-поддържащи игри и програми е изключително популярен.

Бързина при подобренията

Бъгове, лаг, грозен интерфейс, малко програми - слабостите на Андроид, систематично се поправят от разработчиците на Андроид. Платформата направо е неузнаваема спрямо първата версия и продължава да се подобрява и еволюира, много по-бързо спрямо конкуренцията. Докато iOS се гърчи парализирана от "ако не е счупено, не го поправяй" Андроид продължава да се изменя и подобрява с времето.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net