автор 

Майкрософт срещу Андроид

 

rsz microsoft-vs-motorola1От Майкрософт твърдят, че Моторола нарушава някои от нейните патенти, чрез Андроид телефоните си, съдебното изслушване по въпроса предстой идния понеделник. Обвиненията дойдоха за първи път миналия октомври, като Майкрософт посочи нарушения на 9 свой патенти. Тези патенти според софтуерния гигант  са свързани с опции като синхронизация на електронната поща, календара и контактите. Съдия Теодор Р.  Ексел от Интернационалната Търговска Комисия ще изслушва претенциите на Майкрософт срещу Моторола, съобщават от CNET.

Изслушването ще се състой в управлението на ITC и ще се съсредоточи основно върху исканията отправени от базираната в Редмънд, Вашингтон корпорация срещу Моторола. Като се има предвид, че това ще е само първоначално изслушване, което ще продължи почти 2 седмици, няма никакъв шанс да се стигне до присъда.

Според разписанието, което е обявено първоначалното определяне на силата на обвиненията ще бъде дадено по-късно тази година, а самата присъда може да бъде обявена някъде през 2012 година.

Въпреки че първоначално няма директна намеса на Гугъл в съдебния иск, след направените стъпки за придобиване на Моторола, съдебния иск ще бъде малко или много между Майкрософт и Гугъл.

Миналата седмица Гугъл предприе действия за да попречи на един от експертите на Майкрософт да даде показания в съда. Но, въпреки изумлението на Гугъл, доводът им беше отхвърлен от съдя Ексел с основанието, че от търсачката гигант не са направили достатъчно за да постигнат споразумение извън съда с Майкрософт.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net