автор 

Фрагментацията при Андроид телефоните се влошава

android-fragmentОт малкото неща, които могат да се кажат за Андроид пренебрежително "фрагментация" е най-малко любимото на собствениците на Андроид телефони. Основната причина за това е честото прерастване на разговорите на тази тема в караница между феновете на Android привлича повече негативно внимание поради големия брой мобилни телефони работещи с тази OS.

Първия и може би най-значимия знак за задаващото се влошаване на фрагментацията при Android телефоните в не толкова далечно бъдеще е разработката на . Когато NVIDIA пусна Tegra 2 процесорите, Андроид видя появата на Tegra Zone и  програмите в Android Маркет започнаха да получават знака “THD” (Tegra High Definition) в края си.

 

NVIDIA не са единствените, които играят тази игра. На тазгодишното Game Developer Conference, Qualcomm можеха да бъдат видени да ухажват разработчици на Android игри с обещанието за двуядрен чипсет с вградена поддръжка на 3D звук за създаването на наистина впечатляващи игрови преживявания на мобилен телефон. А миналата седмица на конференцията Appnation, Qualcomm пуснаха за продажба Developers Kit, комплект за разработчици , който включва специален телефон направен изцяло от Qualcomm. Като вече има и някои наистина впечатляващо изглеждащи Android игри, като те ще бъдат специално оптимизирани за чипсета на Qualcomm.


Нека не забравяме и увеличаващата се пропаст между Андроид 2.3 и Андроид 3.0. Ако имате таблет с Андроид 3.0 не трябва да се изненадвате от големия брой , които няма да искат да тръгнат или ще ви дават директно грешка при инсталиране с обяснение, че устройството ви не е поддържано. Например Backbreaker HD няма да има проблем да тръгне на вашия Андроид телефон, но липсата на оптимизация за Tegra 2 процесори ще му попречи да го играете примерно на вашия Android таблет Xoom. Същото се отнася и за HBO Go за Android, поради липсата на поддръжка на устройството.

Скоро ще видим и Netflix за Android телефони, но тази така очаквана ще върви единствено на новите процесори Snapdragon от Qualcomm. Списъка продължава безкрайно и като резултат един ден всички ще притежават Андроид телефон или таблет, който няма да може да прави нещо в Андроид света.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net