Акциите на RIM, известни със свойте мобилни телефони BlackBerry продължават да падат, като само преди дни цената им се срина с цели 7% след като инвеститорите не одобриха плановете на корпорацията да извършат големи съкращения на персонала. Допълнителна причина за гласуваното недоверие са и очакваните данни за оперативни загуби в следствие на лошите продажби на GSM телефони. 

Вчера от корпорацията обявиха, че са се спрели на две външни фирми, които да им окажат помощ с консултантски услуги при решаването на трудностите им в бизнеса с мобилни телефони и лошите финансови резултати.

Много специалисти, някои от тях с акции в RIM, смятат че корпорацията може да реши да раздели оперативните звена, които са начело на продажбите на мобилни телефони BlackBerry и таблетите PlayBook от тези, които обслужват мрежовите комуникации и отговарят за интелектуална собственост на фирмата.

прочети още ...

Компанията RIM излезе с потвърждение, че съществуващите до този момент BlackBerry телефоните няма да получат ъпдейт на операционната си система до версия BlackBerry 10. Потребителите на BlackBerry телефони, които искат да ползват новата мобилна платформа на RIM, ще трябва да сменят старите си мобилни телефони с телефони от новите модели.

Собственици на BlackBerry телефони ще останат доста разочаровани, въпреки че, информацията за решението на RIM не е толкова изненадваща.

Нещо подобно направи и Microsoft, след като замести мобилната си платформа Windows Mobile със сегашната Windows Phone. Дали тази стъпка беше успешна за компанията, все още не е съвсем ясно!

прочети още ...

Моделът в портфолиото на компанията за мобилни телефони RIM BlackBerry Porsche Design P'9981 е един от най-красивите модели излизали на пазара през миналата година. Не случайно и журито на авторитетните награди Plus X е забелязало това иновативно чудо от серията BlackBerry телефони и го е избрал в категорията "смартфон на годината" за номер едно.

За да вземе награда даден продукт трябва да се отличава от конкурентите си чрез т.нар. Plus X Factor. Категориите на раздаваните награди Plus X са: технологии, дизайн, лайфстайл и спорт, като се обръща специално внимание на иновативните продукти.

Мобилния телефон е комбинация от характерния ъглов дизайн на немската марка Porsche и технологиите на BlackBerry, използвани от милиони потребители по света.

Съчетаващият в себе си безкомпромисни показатели, стилна визия и отличаващо го дизайнерско изпълнение BlackBerry P’9981 Porsche Design заслужено може да бъде признат от всички за мобилен телефон на годината. Мобилния телефон разполага с наложилата се от RIM практична комбинация от капацитивен TFT дисплей и изключително стилна и удобна QWERTY клавиатурата....

прочети още ...

Samsung няма да купят конкурента си за мобилни телефони BlackBerry от Канада - RIM. Но въпреки това смятат да инвестират в покупката на други компании. Затова потвърждават от Samsung, уточнявайки, че преговарят за покупката на компания занимаваща се с GSM телефони.

За това говори и J.K. Shin, ръководител на  мобилното подделение на Samsung, пред Wall Street Journal, споделяйки че компанията работи по такава сделка, без да уточнва за коя компания точно говори:

“Технологиите за мобилни телефони се развивам твърде бързо и е прекалено трудно да се стараем всичко да е плод само на нашия труд. Има доста професионални и способни хора от Индия, които са виртуози в софтуера. Има малки фирми, които можем да купим за да подобрим възможности си за разработки и проучвания. Ще се възползваме, ако изкочи подобна възможност.”

За момента липсва информация кога от Samsung ще приключат сделката, нито кога ще бъде оповестена допълнителна информация за нея. На този етап липсват данни, коя компания ще придобият, но корейците твърдят, че това няма да е RIM.

По всичко изглежда, че канадската фирма за мобилни телефони BlackBerry далеч не се е отказала от борбата. Повод за това изказване е официалната премиера на BlackBerry 10. Gameloft съобщи и кои ще са първите игри, които ще презентира за платформата, когато тя бъде...


прочети още ...

Компанията RIM производител на BlackBerry телефони е във фаза на проект на ново камера приложение, което ще бъде включено в новата платформа BlackBerry 10 - съобщи Thorsten Heins, CEO на RIM. Новото приложение за BlackBerry ще бъде наистина впечатляващо.

Камера приложението ще позволява на потребителите когато снимат, да избират лицето на даден човек от снимката и да превъртят няколко кадъра напред или назад, за да са сигурни, че човекът ще изглежда възмовно най-добре на снимката. Ако точно в момента на заснемането някой е мигнал, ще можете да изберате между по-ранен или по-късен кадър, на който той да изглежда добре.

Всъщност, Scalado е изработил технологията, а не RIM. Предлагаме ви част от изказването на представител на RIM във връзка с взаимоотношенията...

прочети още ...

BlackBerry губи пазарни позиции на пазара за Мобилни телефони в последните месеци. Скоростта, с която потребителите се отказват от техните мобилни телефони е близъка с тази, с която го правят абонатите на Nokia, веднъж имали нещастието да купят техен Windows Phone телефон.

RIM се опитват да променят това с платформата BlackBerry 10, която ще се появи по-късно през годината, заедно с нова серия мобилни телефони, които ще работят с нея. По време на изложението BlackBerry World в Орландо, канадците представиха платформата и за пръв път показаха подробности за нея. BlackBerry 10 е направена  върху основата на QNX - софтуера, с който работи и таблета BlackBerryPlayBook, но оптимизиран да работи с GSM телефони. Най-вероятно през есента  PlayBook ще получи обновление до BlackBerry 10.

Компанията залага върху жестовете при управление, с които потребителите получат бърз достъп до програми за BlackBerry, известия за събития и документи. RIM се славят с отличното въвеждане на текст с QWERTY клавиатури и новата версия на софтуера им няма да остане по назад ами ще има  усъвършенствани методи за писане чрез сензорни екрани. Новата клавиатура ще запомня навиците на потребителите и ще дава лек достъп до символи чрез жестове, а освен това ще има и подобрена...

  alt прочети още ...
страница 1 от 2

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net