автор 

Blackberry Messenger скоро ще е достъпен и за Андроид и iPhone

 

rsz_blackberryiphoneandroid

   В интернет се появиха слухове, BlackBerry Messenger съвсем скоро ще е достъпен и за дръги мобилни платформи. Според тях изключително популярния BlackBerry Messenger на RIM ще е достъпен за Android устройства до края на 2011 година, а за iOS (iPhone) малко след това.

Информацията е, че тези платформи ще получат олекотена версия на известната програма за BlackBerry, в която ще присъстват само основните функции (т.е. без изпращане на файлове, без игри и без групи). Също така се очаква приложението да не е безплатно, а да се заплаща годишна или месечна такса.

За тези от вас, които не са имали възможността да работят с BlackBerry тази новина не изглежда особенно важна, но е достатъчно човек да зачете някой форум на BlackBerry потребители, за да долови значимостта на BlackBerry Messenger. За RIM месинджъра е това, което за Nokia е Ovi maps. Потребителите на BlackBerry вярват, че техният вграден чат клиент е най-добрия.

Доколко правилно би било решение на RIM да споделят нещо толкова уникално и специфично за BlackBerry общността с конкуренцията, за момента е трудно да се предвиди. Но от друга страна изглежда странно, че вече не се е случило и от RIM не са потърсили пазар извън малкия култ на BBM, който ги заобикаля.


виж на цял екран


Плюсовете от пускане на BBM за Аndroid и iPhone биха били:

  • От RIM са решили да се възползват от растящия успех на BBM за да завладеят пазара на приложенията за чат (което би обяснило премахването на чат приложението Kik от техния маркет App World)

  • Печалбата, която биха могли да генерират от продажбата на яката програмата за BlackBerry би им донесла огромни печалби, ако придобие същата известност сред Аndroid и iPhone потребителите.


От друга страна има и някои минуси:

  • Много BlackBerry потребители продължават да използват BlackBerry телефоните си именно заради BBM. Ако от RIM позволят и на други платформи да получат приложението, то могат да изгубят последното си останало предимство. За хората ще е доста по лесно да се прехвърлят към Android или iPhone, след като последното, което ги задържа към BlackBerry вече ще е достъпно и за другите.

  • Няма особен смисъл за потребителите свикнали с imo.im или skype за Android/iPhone да преминат към BBM. Особенно след като BBM дори няма да бъде пълната версия, а на всичкото отгоре и ще се плаща.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net