автор 

15 причини защо Galaxy S4 е по-добър от iPhone 5

Страхувате ли се от новостите? Ако да, спокойно може да си купите iPhone 5. Старият интерфейс с редове от икони и комфортния познат дизайн ще ви накара да се чувствате, все едно сте изпратени на зад във времето чак до 2007 година. Да от тогава дизайна в iOS е не променян.

Но ако си падате по най-новите технологии, които света може да предложи, то тогава Galaxy S4 е за вас. Причините са толкова много, че ще ни е трудно да ги поберем в една статия, но ще се опитаме. 

По-добър дисплей

iPhone 5 има 1136 х 640p дисплей с 326 пиксели на квадратен инч, което не е толкова лошо за телефон пуснат преди година. Но след като iPhone 5 беше представен, производители като HTC, Sony и Samsung увеличиха конкуренцията с по-добри дисплеи. Galaxy S4 включва невероятния 1920 х 1080p дисплей с 441 пиксели на квадратен инч, много по-добър от дисплея на iPhone 5.

S-Health

Програмата на Samsung, S-Health, може да следи упражненията, които правите, калориите които консумирате, и пулса ви по време на тренировка. Телефона дори може да измери температурата и влажността за да ви помогне да се подготвите за следващата тренировка. iPhone не може да предложи нищо подобно на S-Health.

13MP Камера

Не само, че 13MP камерата на Galaxy S4 бие 8MP камера на iPhone 5 по броя на пиксели, но включва и уникални функции. Може да заснемете снимка използвайки двете камери (предна и задна) едновременно или да изтриете автоматично нежелани хора или обекти от снимката.

По-голям дисплей

Apple бяха изключително горди след като най-накрая пуснаха iPhone 5 с 4 инчов дисплей. Но за тези, които искат повече място, за гледане на филми или игри, ще бъдат доволни от 5 инчовия дисплей на Galaxy S4. Масивния дисплей на Galaxy S4 прави дисплея на iPhone 5 да изглежда античен.

По-бърз процесор

Galaxy S4 включва 4 ядрен процесор, който смазва 2 ядрения процесор на iPhone 5. Колегите от Primate Labs провели бенчмарк тест на двете устройства и резултата ясно показва, че процесора на Galaxy S4 е почти 2 пъти по-бърз от този на iPhone 5.

Десктоп Персонализиране

Като всеки Андроид телефон и Galaxy S4 предлага пълно персонализиране, което значи, че може да трансформирате вашият десктоп в каквото пожелаете. Може да изпробвате хилядите лаунчери в Play Store.

Google Now мачка Siri

Кой е Siri? Персоналния асистент на Google е много по-гъвкав от този на Apple, позволявайки ви да проверите вашия полет, времето, да намерите най-бързия път до дома посредством градския транспорт и много други уникални функции като Graph Search, които оставят Siri в прахта.

Повече Памет

Galaxy S4 разполага с 2GB RAM, които ви позволяват да стартирате много програми едновременно. iPhone 5 разполага само с 1GB RAM и много по-примитивна многозначност.

Сменяема батерия

Samsung винаги са били страхотни с това, че включват възможност да смените батерията на телефона си и Galaxy S4 не е изключение. Може да носите напълно заредена батерия с вас и просто да я замените, когато тази в телефона се изтощи, давайки ви двоен (троен и дори четворен) по-дълъг живот от батерията на iPhone 5.

Допълнително място

Мястото за съхранение на Galaxy S4 може да бъде увеличено до 128GB. Всичко което е нужно е да купите microSD карта.

Жестове и зрителен контрол

Може да управлявате Galaxy S4 без да е необходимо да се докосва реално дисплея, Smart Pause пък ще спре всяко видео в секундата в която погледнете в страни. Apple не може да докосне тези функции.

По-добър мултитаскинг

Докато при iPhone 5, мултитаскинга включва елементарно превключване между различни програми, то Samsung ви позволява да имате десктоп изживяване с функции като dual-view. Например може да пишете писмо и да гледате уеб-сайт. Pop-up play пък, ще ви позволи да гледате видео от YouTube докато правите нещо друго по телефона.

Поддръжка на NFC

NFC определено е най-бързия начин да споделите информация между две устройства. Няма да намерите подобна функция на iPhone, тъй като Apple очевидно се отказа от тази нова технология, в полза на...нищо.

Story Album

Ако някога сте искали по един естетически приятен начин да покажете вашите последни снимки, то Story Album ще ви помогне. Story Album автоматично ще организира вашите албуми по теми като място и предмети. При iPhone 5 трябва вие ръчно да създадете ваши албуми.

Дистанционно

Колко често сте губил дистанционното за телевизора? Е вече, това не е от значение, след като може да използвате телефона. Според мен е страхотно, че Galaxy S4 както и HTC One, лесно могат да се трансформират в дистанционно. iPhone не предлага подобна функция.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net