автор 

Google програми при iOS и Андроид

През последните няколко месеца, стана ясно, че Google са решили да поддържат 3 платформи: Интернет, Android и iOS. Поддръжката на Google за Интернет и Андроид, не трябва да изненада никой.

Google винаги са били уеб базирана компания, а по-късно разработи Android за да се бори с Microsoft в мобилната ниша. Всъщност поддръжката на iOS също не трябва да е толкова изненадваща, като се има предвид, че iPhone беше телефона на Google преди анонса на първият Андроид телефон G1.

Това, което е изненадващо обаче е, че Google не просто прави програми за iOS, те правят много добри програми за iOS.

Google предлага повече от достатъчно програми в App Store за да запълни цяла страница при iOS телефоните (общо 23 програми). Докато част от тези програми не струват, а други са провалили се Google проекти, Google наскоро обнови 7 от най-добрите си програми за iOS: Google Search, Google Maps, Gmail, YouTube, Google Drive, Chrome и Google+.

Всяка една от тези програми за iOS и Android е почти идентична. Програмите за Андроид Gmail и Maps са фокусирани върху съдържанието пред външния вид, а iOS програмите са фокусирани върху чистия външен вид и скрита функционалност. Докато Google Maps за iOS изглежда сякаш е вдъхновен от Android програмата, по-чистият интерфейс е много по удобен за работа.

Използвайки програмата за неща като намирането на местоположението ви е много лесно и на двете платформи, но много от основните опции са скрити в iOS, като hide traffic, public transit, и link to Google Earth. Извода от това е, че iOS потребителите предпочитат изчистения интерфейс, докато Андроид потребителите очакват повече опции при включването на програмата.

Gmail е може би най-изненадващата програма за iOS от Google. Отново програмата предлага много изчистен и красив интерфейс за разлика от Андроид. При моите тестове открих, че използването на Gmail, Maps, Google+ и Chrome за iOS е много по-приятно от колкото при използването им в Android.

Като цяло програмите на Google за iOS имат интересни функции като дръпни за да обновиш, по-чист и приятен интерфейс и леснота на използване. Ако живеете в еко-системата на Google използването на Android вече не е изискване.

Разбирам защо, Google иска да прави добри програми за iOS, това което не разбирам е, защо Google прави по-добре изглеждащи програми за iOS.

Може би Google вярва, че Андроид потребителите не обръщат внимание на грозния интерфейс или поне не толкова колкото iOS потребителите. Това разбира се са само предположения.

Надявам се Google да решат този "проблем" скоро и да добавят малки благини като, дръпни за да обновиш или зареждащи анимации. Този вид внимание към детайлите, променя начина на усещане как работи една програма.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net