автор 

250 милиона продадени мобилни телефони iPhone

От 2007 година насам, Apple успешно са продали над 250 милиона бройки от серията мобилни телефони iPhone. От доставките на стоки корпорацията, ръководена от Тим Кук, е осъществила печалба в размер на 150 милиарда долара. Голям дял от тези средства са дошли точно благодарение на iPhone, предадоха колегите от Mobile Burn.

Продажбите на GSM телефони втора употреба все още не са най-големият източник на приходи за Apple. Корпорацията изкарва прилични средства от предлагане на таблетите iPad и чрез iTunes, където се намира онлайн магазинът за програми за iPhone. Разработчиците на приложения качват програмите си там, а Apple събира част от печалбата, когато някой си свали дадена платена програма за iPhone.

Възхода на Apple с iPhone изстреля корпорацията до един от първенците сред доставчиците на мобилни телефони в световен мащаб. За сега Apple е в първата тройка при производителите на GSM телефони, като се състезава преди всичко със Samsung. Двете корпорации са с близки резултати на пазара.

Първоначалната версия на серията GSM телефони втора ръка iPhone беше представена на 29 юни 2007 година. Той предлага връзка с мобилните мрежи по GSM стандарта,GPRS и EDGE. Пласираните от него бройки достигнаха 6.1 милиона. Процесорът му имаше тактова честота от 412 мегахерца, а вътрешната памет варираше от 4 до 16 гигабайта.

 

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net