автор 

iPhone 5 бие по продажби Galaxy S3

iPhone 5 надмина по продажби в цял свят Galaxy S3 в последното тримесечие на годината, според доклад на Strategy Analytics.

В последното тримесечие на 2012 година, Apple са продали 27.4 милиона iPhone 5 телефона глобално, заемайки пазарна ниша от 12.6%. Samsung са продали 15.4 милиона Galaxy S3 телефона заемайки 7.1% от мобилния пазар.

В доклада на Strategy Analytics, аналитика Neil Shah приписва успеха на iPhone 5 като "страхотен дизайн, широкоразпространен в цял свят и щедри оферти от мобилните оператори". Празничните продажби също играят роля в по-добрите резултати на iPhone 5.

iPhone 4S заема второ място по продажби пред Galaxy S3 с доставки от 17.4 милиона и 8% дял от мобилния пазар. Въпреки това, Samsung ще се опита да вземе надмощие в битката с анонсирането на следващата версия от Galaxy S серията.

Според слуховете компанията ще анонсира телефона в средата на месец Март. А като се има предвид, че следваща версия на iPhone няма да има поне до средата на годината, има голяма вероятност Galaxy S4 да се окаже сериозна заплаха за iPhone серията.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net