автор  Я. Христов

Кратки IT новини: BlackBerry PlayBook използва програми за iPhone

Чрез Android Player, BlackBerry PlayBook таблетът на RIM, може да използва . От информация появила се в интернет научихме, че вече съществува още един начин, чрез който таблетът ще може да използва и програми за iPhone и приложения за iOS операционната система на Apple. На видеото по долу можете да се убедите сами чрез малката демонстрация на системата. Програмистът е подготвил iOS симулатор и за операционната система Windows, където се симулира и ARM процесор, освен всичко останало.

Чипове на Apple стандартно са базирани на процесорното ядро ARM, като поддържат същите команди като OMAP 4 процесорът, използван в таблета BlackBerry PlayBook. Това означава, че чрез симулаторът таблетът ще може да изпълнява директно компилиран iOS код. Програмата пренасочва API извикващите съобщения към съответните еквиваленти в BlackBerry PlayBook таблета и да включва поддръжктаа на необходимите библиотеки.

Ако в един момент се окаже, че таблета BlackBerry PlayBook ще може да подкара повечето Андроид приложения и програми за iPhone - въпросният симулатор би привлякъл много погледи към себе си. Имайте в предвид ниската цена на таблета в щатите около $ 200-300.

 

- Tom Tom навигация

Компанията разработчик на GPS карти и навигации Tom Tom работи по Андроид приложение за мобилни телефони. Приложението за което става въпрос, ще включва всичките или поне повечето опции, които има в същата такава програма за iPhone. Петър-Франс Фаулелс, основателят на Tom Tom, не е споделил точно датата, на която ще излезе версията на Android приложението, но е споделил дискретно, че и това ще се случи в скоро време.

Tom Tom програма за iPhone предлага на потребителите си 3D карти, предупреждения за радари, голяма база данни със забележителности (POI), интеграция с указателя на телефона (възможност за навигиране до адреса на някой от познатите ви), гласова навигация, възможност за търсене и навигиране до адрес от Facebook, възможност за споделяне на дестинацията във Facebook, Twitter и чрез email.

 

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net