автор  Я. Христов

Интригуващи IT новини: Photosynth за Windows Phone телефони

След като Microsoft пусна преди повече от година мобилната версия на приложението си Photosynth за iPhone и устройства с iOS, компанията е готова да зарадва и потребителите на своята платформа Windows Phone.

Приложението вече може да се изтегли безплатно от Marketplace за притежателите на мобилни телефони с Windows Phone. Софтуерът сглобява снимки, заснети с мобилен телефон като това позволява създаването на почти безкрайни панорамни изображения.

Работата с Windows Phone приложението е лесна и единственото, което се изисква от вас е да завъртите вашият телефон около себе си. Следващия процес е сглобяването на панорамата, а след това, ако мислите, че сте се справили добре, можете да публикувате заснетите от вас панорамни снимки онлайн в сайта на Photosynth, да ги споделите с приятелите си в социалните мрежи, както и в Bing Maps или да го изпратите на някой чрез електронната си поща.

Photosynth е една от интересните Windows Phone програми, които един притежател на Windows Phone телефон трябва да има, тъй като дава и възможността да разглеждате панорамни снимки и от други потребители.

 

Oracle осъди Google заради нарушени патенти, първия път, втория не успя.

Между Oracle и Google от началото на месец май, вървят съдебни спорове, като съдебните заседатели  решиха, че  все пак Google са нарушили патенти на Oracle, като са използвали в изграждането на мобилната операционна система Андроид различни API от Java, но в момента съдебният спор е в следващия си етап и вече има нова развръзка по него.

Съдът този път отсъжда в полза на интернет гиганта Google и според отсъждането компанията не е в нарушение на патенти на Oracle. След приключването и на тази фаза от делото можем да очакваме съдът да се заеме с определяне на наказанията, като за двете нарушения, за които бяха обявени за виновни Google, се очаква да трябва да платят глоби на Oracle от максимум 150 000 долара за всяко.

 

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net