автор  С. Димитров

Google добавя нови възможности в Google Voice

Google анонсира нови функционалности към Google Voice, добавяйки две нови групи към услугата. All Contacts и  Anonymous Caller са функционалности, които се базират на мнoгoто запитвания от потребителите отправени към Google.

Какво всъщност носят тези функционалности за потребителите на Google Voice? All Contacts ще помогне на потребителите да отсеят ефективно теле-маркетинга, на който са подложени, както и нежелани обаждания от непознати. Освен това, Google са обновили вече съществуващата услуга Спам в Google Voice, която  работи доста добре.

Потребителите вече имат възможност да правят определени яки настройки благодарение на  Anonymous Caller, като например, да изпращат гласова поща до всички обаждания от номера, които не присъстват в адресната книга. Освен това, ще може да се добавя специална мелодия при позвъняване от анонимни лица, опция за игнориране на обаждането и други.

От февруари месец услугата Google Voice беше интегрирана с Google+ с възможност за използване на контактите. Припомняме, че миналата година, Google и Sprint обявиха партньорство, с което Google Voice е включена в различни мобилни телефони на компанията. А според слуховете в Интернет е много вероятно, Google да сключи подобна сделка и с друг телекомуникационен оператор.

Интересна информация от лагера на Skype

Тони Бейтс, изпълнителен директор на Skype, сподели интересни подробности за компанията по време на конференцията D10. Става ясно, че месечно около 250 милиона потребителя използват така популярната VoIP програма, но това е било преди Microsoft да закупят Skype, сега компанията регистрира около 170 милиона потребителя месечно.

Тони Бейтс намекна, че се очаква интеграция на Skype с новата операционна система Windows 8, но отказа да разкрие повече подробности за момента. И все пак, става ясно, че Skype се фокусират основно върху пазара за GSM телефони, а ако се чудите, коя мобилна платформа в момента е номер едно, то Бейтс сподели, че най много изтегляния на програмата отчитат за iOS, въпреки че се забелязва огромно раздвижване и при мобилни телефони с Андроид.

Тони Бейтс спомена и така наболелия проблем с фрагментация при GSM телефони втора употреба с Андроид, който проблем всъщност представлява сериозна пречка пред компанията, за създаването на перфектната VoIP .

За момента не се знае, дали потребителите на все така непопулярната платформа Windows Phone, ще могат да очакват специални изненади от Skype, като се вземе под внимание, че фирмата е част от Microsoft.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net