автор 

 

LagFix за Андроид

При стандартната Linux операционна система, потребителите разполагат с инструмент наречен Fstrim, който помага на системата да заделя памет по време на работа.

С по-прости думи, Fstrim сканира паметта и казва на системата предварително, кои части от нея са свободни. Така когато системата е под голямо натоварване, може бързо да задели памет, когато е нужно без да усетите лаг или забавяне.

Този лаг обикновено се случва, когато системата иска да получи достъп до паметта, оставайки в изчакване, докато контролера на паметта не предупреди, кои части от нея са свободни.

Разбира се, това което се случва е малко по-сложно от това, което написах, но поне разбрахте основната идея.

LagFix работи на същия принцип като Fstrim, но е специално разработен за Андроид. Разработчика твърди, че LagFix, елиминира забавянето и осезаемо забързва работата на редица устройства.

Не можем да кажем дали програмата за Android е напълно безопасна, но като се има предвид полезността и, едва ли ще причини големи вреди на устройството ви. И все пак използвайте LagFix на ваша отговорност.

Ако желаете да изпробвате LagFix, то може да я изтеглите от Google Play.

При моите тестове, мога да кажа, че програмата наистина забърза устройството ми. И все пак, не очаквайте чудеса от LagFix. Докато разликата при производителността преди и след беше очевидна, като цяло не е кой знае каква промяна.

Програмата със сигурност ще помогне на Android потребители с по-слаби устройства. Мога да се обзаложа, че LagFix ще донесе най-голяма промяна при по-старите Aндроид телефони.

За да може да използвате LagFix, трябва да разполагате с root достъп така, че ако вашето

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net