автор  Я. Христов

Samsung телефоните ще се сдобият с новата Tizen OS през втората половина от годината.


Колегите от DigiTimes съобщават, че първите мобилни телефони и нетбуци с Tizen OS на Samsung ще се появят на пазара през второто шест-месечие на годината.

Според информация на тайванското издание твърди още, че HTC също възнамеряват да пуснат продукти, основани на Tizen OS. Това е учудващ слух за момента, като се има в предвид, че производителя HTC все още не се е присъединил към Tizen Association. HTC ще се опитат да се присъединят към останалите компании, сред които са: производителите на мобилни телефони Panasonic, Huawei и NEC, както и телекомуникационните оператори Sprint, Vodafone, NTT DoCoMo, Orange и Telefonica.

На прототип на мобилен телефон неотдавна беше демонстриран Tizen 1.0 и можете да го видите в действие на видеото по долу. От записът ясно вижда, че новата мобилна операционна система е базирана на вече прекратените проекти на платформите MeeGo и LiMo.

Визуално, потребителския интерфейс на Tizen 1.0 наподобява TouchWiz на Samsung – което за потребителите, разбира се, в никакъв случай сигурно няма да е нещо лошо, или пък точно обратното (зависи от вкуса на потребителя).

Остава след като се появят на пазара първите устройства с операционната система на Samsung, да се разбере какъв ще е финалният вариант на Tizen OS.

Сигурно Tizen ще се превърне в новата Bada на Samsung, тъй като разпространението и скоро ще бъде преустановено. Може би Tizen ще се окаже и в малка част вътрешен конкурент на Android при Samsung телефоните, макар това да е малко вероятно.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net