автор 

Silent Circle за Андроид

Независимо дали си международен шпионин, изневеряващ съпруг или просто скромен тинейджър, всички ние имаме нужда да защитим нашите телефонни разговори в дадена част от живота ни. Но до скоро, аудио и видео криптирането беше привилегия единствено за iOS потребителите.

Въпреки това неотдавна, програмата за Android - Silent Circle се появи в Google Play. Silent Circle автоматично криптира цялата комуникация изпратена от вашия Аndroid телефон. Работи между-платформено и е разработена от бивш американски военен тюлен.

Но как работи Silent Circle?

Silent Circle разчита на патентованата си технология за криптиране, която защитава потребителите. Тя предлага глобална частна криптирана комуникационна услуга. Услугата автоматично криптира всички текстови съобщения, електронни писма, телефонни разговори, както и видео разговори проведени през телефона или друга програма като Skype например.

Silent Circle работи през 3G, 4G, EDGE и Wi-Fi мрежи и според разработчика и няма "задни вратички". Даже няма опция за възстановяване на паролата, затова изберете добре паролата ви при регистрация.

Кой трябва да използва Silent Circle?

Silent Circle може да бъде използвана от всеки, който се притеснява за своите лични данни. Но според изпълнителния директор на Silent Circle, Mike Janke, услугата е изключително подходяща за топ мениджърите и шпионаж.

Както може би сте се досетили Silent Circle не е безплатна. Но не е и толкова скъпа. Цената е 20$ месечна такса включвайки уникален телефонен номер, с който ще може да се обаждате на други абонати използващи Silent Circle.

Ако се притеснявате, че хората следят вашите видео и телефонни разговори през мобилната мрежа (възможно е, но е малко вероятно, освен ако не сте важна клечка), то в такъв случай Silent Circle не е толкова лоша идея.

Ако искате да изпробвате Silent Circle може да я изтеглите безплатно от Google Play (програмата за Андроид предлага 30 дневен пробен период).

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net