автор  Д. Цеков

5000 опасни Андроид програми само за 3 месеца

Нов доклад за атаки срещу Андроид телефони от компанията Trend Micro потвърждава, че киберпрестъпниците се преориентират към използване на Андроид програми. В средите на занимаващите се със компютърна защита компании миналата година беше обявена за година на компютърните престъпници, а настоящата година изглежда ще се окаже годината на мобилния зловреден код.

Още в края на 2011 година мнозина специалисти от бранша предрекоха, че през тази година заплахите към мобилни телефони ще се увеличат и както изглежда тези прогнози започват да се осъществяват.

Това се потвърждава и от поредния доклад на Trend Micro, който заключва, че киберпрестъпниците масово се преориентират към атаки срещу Android телефони. В изнесените данни компанията твърди, че е открила 5000 зловредни само за първото тримесечие на годината, като най-често това са били фалшивите програми, криещи зловредни елементи целящи да накарат потребителите да кликнат за да си присвоят техни финанси.

Главният изследовател на Trend Micro Робърт МакАрдъл съветва:

"Една от първостепенните причини за популярността на програмите за Android е лекотата на използването им, а използването на интернет не става по съвсем същия начин като от компютъра ви. Важно е да знаете, че трябва да помислите два пъти преди да разрешите на която и да е достъп до данните ви. Ако имате някакви съмнения, по-добре се откажете."

Допълнителните подробности от най-новото проучване за опасни може да намерите в публикувания на сайта на компанията PDF файл.

Опасни


оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net