автор 

Android програми за BlackBerry

blackberry_playbook_tabletСлухове по рано този месец загатнаха за възможността, че предстоящия да излезе PlayBook таблет на BlackBerry ще може да работи и с .


Според изявление на изпълнителния директор на Nokia Стивън Елоп по време на Световния мобилен конгрес (Mobile World Congress) пазара за смартфони е "надбягване между три коня", като тези коне са iPhone, Android и Windows Phone 7. Изпускането на BlackBerry изглежда странно, като се има пред очи, че телефоните на Research In Motion се купуват като топли банички от големите компаниите, а дялът им сред тинейджърите (в САЩ), за които услугата BlackBerry Messenger (BBM) е една от водещите причини изобщо да имат смартфон, изобщо не е малък.

Но дори така пренебрежението на Стивън Елоп просто показва широко разпространяващата се тенденция в мобилната индустрия да не пренебрегва или направо игнорира силата на смартфоните на RIM. Според мнозина тази тенденция е несправедлива, но срещу силната конкуренция от страна на Apple, Google а вече и Microsoft/Nokia, от RIM не могат да си позволят да почиват на стари лаври.
Слуховете за възможното преминаване на RIM към Андроид получават подкрепа от разработчиците от ShopSavvy, според които тяхната сканираща кодове е била засечена да работи на BlackBerry, въпреки, че все още няма версия за нея. В изявление на техния блог от ShopSavvy съобщават:

"Според логовете на ShopSavvy някой в Ватерло, Онтарио (Канада, където се и помещава RIM) използва ShopSavvy за Андроид върху различни BlackBerry телефони"

Приложението е било пускано два пъти на BlackBerry 8600 и по веднъж на BlackBerry 8300 и 8520, от началото на януари.  Според ShopSavvy:

"В това има смисъл след като BlackBerry OS поддържа Java виртуални машини и ще е доста лесно да се компилира Андроид на една от тях"

Използването на под BlackBerry може да се окаже доста успешен ход, тъй като в момента собствения магазин за програми на BlackBerry App World има само 20 хиляди приложения, докато програмите за Android са над 200 хиляди според редица източници.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net