автор 

Ефектът от сливането на Google Андроид с Моторола

hp-motorola-androidHP сменя бизнес стратегията си. Отказва се от производството на WebOS базирани мобилни телефони и таблети.

След последните новини в света на мобилните телефони възниква въпросът има ли място за още една мобилна операционна система. В момента изглежда, че битката ще е само между Google Андроид и Apple iOS, тук там с някоя лека намеса от страна на Microsoft Windows Phone. Поредната шокираща новина от технологичния свят съобщи, че HP се отказва от производството на WebOS базирани мобилни телефони и таблети.

Основното е, че Hewlett-Packard ще прекрати производството на продуктите наследници на Palm. Таблети като HP TouchPad и Pre мобилни телефони с операционна система WebOS няма да получат наследници, докато HP не проучи възможностите си за бъдещето на WebOS. Самата операционна система започна като продължение на Palm OS с възможности на Web 2.0 и беше сочена за една от основните причини за поглъщането на Palm от Hewlett-Packard.

Експертите твърдят, че преустановяването на  производството на WebOS устройства е вследствие на процъфтяването на Apple iPad, големия дял на iPhone от пазара за мобилни телефони и възхода на Андроид телефоните и таблетите.

Съобщението от HP идва в момента, когато Гугъл обявиха намерението си да закупят Моторола за 12.5 милиарда долара. По-този начин насочената единствено към софтуера компания е една от многото преминали и към разцъфтяващия пазар за мобилни телефони и таблети.

От HP се опитаха да извлекат най-доброто от базирания на WebOS HP TouchPad таблет. Всъщност наскоро от компанията свалиха цените му, като за 32 GB модел намалението беше от 599 долара на 499 долара, а за 16 GB модел от 499 долара на 399 долара. Но както изглежда и по-ниската цена не е достатъчна да се бори с Андроид и разбира се iPad. Пазара за таблети вече е състезание между Apple и базираните на Android устройства, докато пазара за мобилни телефони вече е доминиран от Андроид, а след придобиването на Моторола изглежда, че BlackBerry, Нокия и Windows Phone ще последват HP.

виж на цял екран

 

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net