автор 

Nokia X3-02 VoIP и ИНТЕРНЕТ телефон за Nokia S40

PlanetPhone премина успешно VoIP тестовете с екипа на Nokia и е добавен в менюто с доставчици на ИНТЕРНЕТ телефония  в новия модел мобилен телефон Nokia X3-02 Touch & Type.

Като следствие телефонните услуги на PlanetPhone: ИНТЕРНЕТ телефон и предплатени карти за евтини разговори  вече могат да се използват лесно през всеки мобилен телефон Nokia с операциона система S40.

Nokia X3-02 е първият S40 VoIP мобилен телефон с възможност за провеждане на евтини разговори през ИНТЕРНЕТ и VoIP.

ИНТЕРНЕТ телефонията е достъпна през автоматизиран помощник на VoIP настройките, необходимо е единствено да въведете своя акаунт код и парола, а ако имате предплатена карта PlanetPhone в полето User name въведете първите 6 цифри от PIN кода на картата, а в полето парола въведете вторите 6 цифри от PIN кода.

Nokia X3-02 е един много функционален и много симпатичен мобилен телефон. Повече информация за възможностите му може да намерите в подробното ни ревю от преди две седмици в статията "Nokia X3-02 ревю на първия s40 Touchscreen Nokia телефон"

 

Видео инструкции за настройка на VoIP и ИНТЕРНЕТ телефон на Nokia X3-02

виж на цял екран

 

За да настроите своя ИНТЕРНЕТ телефон на Nokia X3-02 трябва да сте свързан към ИНТЕРНЕТ и да влезете в Menu / Settings / Connectivity / Internet phone / Accounts.

От там избирате Options и Add new, това меню ще ви препрати към интернет страницата на Nokia с автоматичния помощник за VoIP настройка.

В него има списък с всички преминали тестовете доставчици на VoIP и ИНТЕРНЕТ телефония. От списъка изберете PlanetPhone.net.

  • в полето User name въведете вашия абонатен номер, а ако имате карта PlanetPhone въведете първите 6 цифри от PIN кода на картата;
  • в полето Password въведете вашата парола, а ако имате карта PlanetPhone въведете вторите 6 цифри от PIN кода на предплатената карта;
  • в полето Verify password въведете отново вашата парола, а ако имате карта PlanetPhone въведете вторите 6 цифри от PIN кода на предплатената карта.

VoIP разговори може да провеждате само ако сте свързани с WiFi мрежа, засега през 3G мрежата не може да провеждате евтини разговори.

След като въведете даните натиснете бутона Submit и телефонът ще се свърже автоматично към PlanetPhone. Ако правилно сте въвели данните си ще ви изпише Connected.

Ако искате да изтриете грешно създаден потребителски профил натиснете продължително върху профила, който искате да изтриете и ще ви се появи опция Delete.

Важно е също така да знаете, че ако искате да провеждате евтини разговори през ИНТЕРНЕТ трябва да влезете в Menu / Settings / Call / Call type setting и да изберете Prefer net call. По този начин при връзка през Wi-Fi с ИНТЕРНЕТ разговорите ще минават през PlanetPhone.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net