автор 

Nokia N9 MeeGo смартфон

Nokia_N9Nokia решиха да използват Microsoft's Windows Phone като основна мобилна платформа, но преди няколко дни компанията обяви първия MeeGo базиран смарт телефон. Наречен Nokia N9, устройството идва с заоблен дизайн и 3.9 инчов AMOLED дисплей с резолюция 854 x 480. Липсват каквито и да е било бутони от предната страна на телефона, вместо това Nokia са вградили "swipe" функция с помощта, на която превключвате между различните екрани и функции.

Под капака ще намерите 1GHz TI OMAP 3630 процесор (същия чип задвижва и Droid X, Droid 2 и Pre 2), 1 GB RAM, 16 или 64 GB място, предна камера за видео разговори и задна 8 MP камера с 720p възможност за запис на видео, 802.11n Wi-Fi,  Bluetooth и дори NFC подръка.

Nokia N9 ще бъде наличен в три цвята - черен, синьозелен и пурпурен, но детайли като цена и наличност все още не са ясни. Въпреки това, Nokia загатна, че най вероятно ще видим модела до края на 2011 година.

виж на цял екран

Телефона изглежда страхотно, особено като се има предвид хардуера и качеството на изработка. Проблема разбира се е в софтуера. По рано тази година, Stephen Elop президента на Nokia заяви, че компанията седи върху "изгаряща платформа" и са изостанали години зад конкуренцията. В крайна сметка компанията сключи сделка с Microsoft да използва Windows Phone за бъдещите си смартфони. Като се има предвид всичко това, да инвестирате пари в MeeGo не изглежда като най умния ход, като дори и Nokia няма да го направи.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net