Nokia VoIP N9000 Nokia VoIP N9000

Nokia N900 VoIP и ИНТЕРНЕТ телефония


VoIP и ИНТЕРНЕТ телефон може да използвате с всеки мобилен телефон Nokia с операционна система Maemo.

Със стационарния софийски номер, който получавате като клиент на услугата домашен телефон през ИНТЕРНЕТ може да провеждате, както входящи, така и изходящи евтини разговори през всяка WiFi мрежа.

Провеждането на VoIP разговори е удобно и без усилия , а тъй като VoIP телефонията е вградена в телефона може директно да избирате всички записани във вашия мобилен телефон контакти. Входящите и изходящи телефонни разговори провеждате през вградената в телефона стандартна програма за разговори.

Заснехме как протича настройката на Nokia N900 , като как точно да я конфигурирате за да провеждате евтини разговори през Wi-Fi и ИНТЕРНЕТ с Nokia VoIP може да прочетете и в инструкциите след клипа.

 

виж на цял екран

 

Стъпка 1:

Отидете в главното меню и от там избирате Settings / VoIP and IM accounts, и най-долу от списъка избирате SIP. В полето Address въвеждате: 123456@planetphone.net ( Заменете 123456 с абонатния Ви номера в PlanetPhone, ако използвате предплатена карта въведете първите 6 цифри от PIN кода. Задължително добавете @planetphone.net след акаунт номера Ви.)

В полето Password въведете: 123456 ( Заменете 123456 с Вашата парола, ако използвате предплатена карта въведете вторите 6 цифри от PIN кода)

След това влезте в Advanced settings. Тук трябва да сложите отметка на "Use for telephone numbers", такава по подразбиране е сложена. В полето User name въведете абонатния Ви номера в PlanetPhone, а ако използвате предплатена карта въведете първите 6 цифри от PIN кода. В полето Outbound proxy въведете: sip.planetphone.net и натиснете на бутона Sign in.

Стъпка 2:

Ако сте направили настройките правилно и сте свързани с интернет ще се появи златист надпис "123456@planetphone.net is loged in". Може да проверите дали сте се регистрирали успешно и като кликнете върху часовника, където се показва състоянието на всичките ви връзки. Трябва да ви показва online.

Стъпка 3:

За да изберете номер влизате в менюто за избиране на номера и от там променяте Call type на sip:123456@planetphone.net  и след това избирате желания номер. За тест може да изберете номера на техническата ни поддръжка 024112233.

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net