XLite Конфигурация XLite Конфигурация

VoIP телефон XLite, конфигуриране за телефонни услуги PlanetPhone

 

За да разберете как да инсталирате XLite вижте тази статия: ИНТЕРНЕТ телефон XLite разговори през компютър.

 

1. След като стартирате програмата ще настроим на интернет телефона Ви:  нов VoIP аccount: абонатен номер, парола и VoIP SIP сървър:

 

 • Ако досега не сте използвали на компютъра Ви Интернет телефон XLite, ще видите следното меню за създаване на нов VoIP аccount, където трябва да натиснете бутона Add.
 • В случай, че менюто не се появи автоматично, можете да стигнете до него като с десния бутон на мишката натиснете върху софтуерния VoIP телефон и изберете менюто SIP Account Settings

 • Ще видите следващия прозорец с необходими настройки на Интернет телефон XLite. Трябва да попълните всички полета с червена точка както следва:
 1. Display Name: първите 6 цифри от вашия VoIP PIN код
 2. User Name: първите 6 цифри от вашия VoIP PIN код
 3. Password: Вторите 6 цифри от вашия VoIP PIN код
 4. Authorization user name: отново първите 6 цифри от вашия VoIP PIN код
 5. Domain: sip.planetphone.net (ако желаете може да използвате и sip1.planetphone.net, както е показано на снимката)
 6. Накрая натиснете бутона Apply

 • ПОЗДРАВЯВАМЕ ВИ! След натискане на бутона Apply програмата е настроена за използване с вашата VoIP карта / VoIP акаунт номер Planet Phone.

 

 

2. След инсталацията и конфигурацията на VoIP телефон XLite трябва да проверите дали е активна по подразбиране VoIP кодировка GSM. Качеството на телефонния разговор през ИНТЕРНЕТ се повишава значително при включването й. Това става като натиснете с десния бутон на мишката върху интернет телефона XLite и изберете менюто Options.

 • изберете меню Advanced (намира се в долния ляв ъгъл на Options менюто на интернет телефона XLite )

 

 • Проверете, дали VoIP кодировката GSM се намира в полето Enabled VoIP Codecs (активирани VoIP кодировки) в полето в дясно, ако случайно не е, преместете я посредством стрелките в дясно.

 

оставете коментар

Коментарите са "dofallow". Коментари от вида "браво" или "много добра статия" няма да бъдат публикувани. :)

Използваме "бисквитки" (cookies) за обслужване на поръчки и запазване на настройки. Вие се съгласявате с това, ако продължите да използвате този сайт. За повече информация виж ТУК.

https://planetphone.net